Wednesday, July 17, 2013

ガーデン・オレンジケーキ - Garden orange cake



今年は庭のオレンジが豊作、といってもまだ若い木でそのまま食べるには酸っぱいのでケーキに利用。皮をおろすと家中にオレンジの香りが広がる。
It is the time to harvest oranges in the garden. As the orange tree is still young, it is still too sour to eat fresh. I made use of fresh organic orange for baking. When grating the orange peel, the amazing scents spread around the house.


レシピ:
  1. オレンジ(ピール大さじ2 +オレンジ1個分のジュース)
  2. 溶かしバター 150g
  3. 卵 2個
  4. 砂糖 330g
  5. 小麦粉(Self raising flour) 270g
  6. グリーク・ヨーグルト 180g
1,2,3,4をクリーム状になるまで混ぜ、5.6を加えて175度のオーブンで約1時間焼くだけ
 
Recipe:
  1. Orange (grated peel - 2 tbs and juice of one orange)
  2. Melted butter 150g
  3. Eggs x 2
  4. Sugar 330g
  5. Self raising flour 270g
  6. Greek yogurt 180g
Mix 1-4 until it reaches creamy texture and add 5-6. Bake in 175c degree in 1 hour.
 

 
 
 
詳細は下記の通り


No comments:

Post a Comment