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Saturday, June 22, 2013

大阪フレンチ-Calendrier(カランドリエ)

高校時代から一緒に食べ歩きをしていたミチコから「大阪一のフレンチ」と勧められ、本町のカランドリエに。週末は数週間前に予約をした方が良いとアドバイスがあるほどの人気店。
Michiko, my reliable source of Osaka gourmet information since highschool time, insisted that I go to Calendrier, what she calls the best French in Osaka.

ディナーの平均予算は一人1万5千円ぐらいだが、ランチメニューは比較的利用しやすい。2人で1万ー1万5千円から。今回は突き出しからデザートまでの5コースメニューを選択。
Approximate cost is from 15,000yen per person for dinner but their lunch course is a great value for money. It works out at around 15,000 yen for two.  This is a 5 course menu from hors d'oeuvre to dessert.

突き出しは有名なフォアグラ・スープのコロッケ。ティースプーンに乗っている角砂糖サイズのコロッケを一口で食べると、口のなかでスープの香りが広がる。
Hors d'oeuvre is the famous foie-gras soup croquette in a sugar cube size. The key is to eat it in one bite o enjoy the unique foie-gras flavour soup in your mouth.

前菜はホタテ貝柱と夏野菜のガスパチョ・ソース。さわやかなコンビネーション。
Entree is grilled scallop and summer vegetable with gazpacho souce. This was a fresh summary dish.

続いて魚料理。思ったよりあっさりしているバター・ソースについパンを追加してしまう。
The course was followed by the fish of the day. The butter sauce wasn't as thickly as it looks and encourages extra piece of bread for 'mopping'!


お肉料理は鴨と温野菜をグリーン・マスタード・ソースで仕上げている。野菜と鴨、ソースを一緒に食べるとさらにおいしい。ここでパン3個目追加。
Meat dish was duck and seasonal vegetables with green mustard sauce. You mus eat the vegetable, duck and the sauce at once. I ordered the 3rd piece of bread at this stage....

お口直しのバジル・シャーベットとスイカの後は、デザート・ワゴンからケーキを選択。細めに切って下さい、と言ってしまい後悔。
After a palette cleanser of basil sorbet and watermelon, a dessert trolley came around to the table. I regretted to have asked for "smaller portion". There were too small!



帰りは角を曲がるまで店員さんが見送ってくれた。大阪でフレンチを探すなら、是非試す価値あり。
The restaurant staff saw us off until we turned the street corner. It is worth visiting if you are looking for a French restaurant in Osaka.

詳細は下記の通り
http://tabelog.com/osaka/A2701/A270106/27000095/

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