Sunday, November 11, 2012

チェリージャム - Morello cherry jam

ジャム作りの季節がやってきた。シーズン初めのイチゴを使ってジャムを使ったがまだ味の濃厚さに少し欠ける。あと数週間でベストな状態のイチゴが手に入りそうだ。ジャムに最適な状態のフルーツが出回るまでに、瓶詰めのモレロ・チェリーを利用した。

Jam making season is coming up. I tried this year's first batch with new season strawberry but flavour is still not optimal for jam making. Morello cherry jar came handy until full flavoured fruits become available in the market.

モレロ・チェリーは皮も果実も色が濃く、ジャム以外にもチェリーパイなどデザート用に最適。輸入食材店で手に入る。

Morello cherry has very dark skin, flash and juice. Morellos are suitable for desserts such as cherry pie, sauce and jam. Bottled (pitted) morello cherries are available at import grocery stores.

シロップと一緒にそのまま煮て、砂糖を300g加えるだけ。ジャム用フルーツの少ない冬にも重宝しそう。
All I need to do is to cook the Morellos with the syrup and add 300g sugar. A good option in winter jam making.

詳細は下記の通り
http://www.sbs.com.au/food/glossary/472/Morello_Cherries
http://www.taste.com.au/recipes/21071/cherry+jam
http://www.bestrecipes.com.au/recipe/morello-cherry-cake-L2398.html

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