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Saturday, December 24, 2011

メリー・クリスマス - Christmas Strarberry mousse

友人がクリスマス・デザートとして、ストロベリー・ムースを作ってくれた。サンタのピンは日本で購入したらしい。あまりにかわいいのでレシピをお願いした。
A lovely friend of mine made a refreshing strawberry mousse for Christmas. Santa Clause decoration came from Japan. Fresh strawberry flavour and tangy yogurt texture create a great summer dessert.

材料
 • いちご 1-2パック (約300g )
• 砂糖 80-100 g (好みで調節)
• ヨーグルト 250g (Greek style)
• 生クリーム 200g
• ゼラチン 20g
• レモン汁 適量

1. ゼラチンを水にふやかす。
2. へたをとったいちごに砂糖を入れ、レンジで二分。
3. いちごが温かいうちにゼラチンを入れて溶けるまで混ぜる。ハンドミキサーでつぶす。
4. のこりの全てを加え、型に入れて冷蔵庫へ。
Ingredients:
Strawberry - 300g
Sugar - 80-100g
Greek style yogurt 250g
Cream - 200g
Gelatin - 20g
Lemon juice

1. Dissolve the gelatin in water
2. Mix the strawberry and water and microwave for 2min
3. Mix the gelatin into the strawberry mixture while it is warm and blend with a hand mixer
4. Mix the rest of the ingredients and pour the mixture into a mould. Cool in a fridge.

メリー・クリスマス & どうぞ良いお年を。
Have a great Christmas and a Happy New Year!!

1 comment:

  1. こんにちは。いつも楽しく拝見しています。ピンが凝った作りですね、ケーキ共々おしゃれで可愛いです。素敵な休日をお過ごし下さい。

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