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Saturday, January 5, 2013

オージー・スナック - Cheezels

1971年の発売以来、常に人気を保っているCheezels。オーストラリア版スナックにもポテトチップスを始め色々あるが、なぜか時々Cheezelsが食べたくなる。
Cheezels, born in 1971, has been a favourite for many Aussies all the time. There are a wide range of snack items such as crisps in Australia but Cheezels is something I crave for time to time.

 
 
100%オーストラリア製コーンとお米でできているスナック菓子は、老若男女に受けどのスーパーでも大抵買える(そして安い)。タイの知人がパース訪問時にスーツケーツに一杯Cheezelsを詰めて帰ったことも。一番おいしい食べ方は指輪のように取ってから食べるのがいい(写真参照)
Cheezels, made from 100% Australian corn an d rice, is popular with everyone and available at most supermarkets (and cheap!). I remember a friend of  mine from Thailand went back home with a suitcase full of Cheezels. The best way to is Cheezels is to put them on the fingers like a ring (see the above photo).
 
詳細は下記の通り


Wednesday, January 2, 2013

餃子パーティー - Gyoza party

暑いパースの夏は、餃子とアサヒ・ビール。中華食材店で購入した餃子の皮(オーストラリア産)を利用。日本の餃子の皮よりすこし厚いので、焼き餃子より水餃子の方が向いているが、ビール、夏、テラスで食事となると焼き餃子しかない。

Gyoza and Asahi beer go very well with Perth's hot summer. Gyoza pastry (made in Australia) is available at Chinese grocery stores. Australian Gyoza pastry is a bit thicker than Japanese one and it is probably better suited for steamed Gyoza than fried, however, the Japanese style fried (yaki) Gyoza goes incredibly well with Asahi.


準備に少し手間がかかるが、焼くのは簡単。準備の段階から友人達と楽しめる。
It takes time to prepare but relatively easy to cook. A great recipe when cooking with friends.

パースでおいしい餃子を作る(又は食べる)アイディアに関するコメントは大歓迎。
I welcome any suggestions/comments on great Gyoza recipes.

詳細は下記の通り
http://www.japan-guide.com/r/e107.html
http://cookpad.com/recipe/2060241